Case

Danska Till Svenska AB

Kund: Danska Till Svenska AB
Länk: www.dansksvensk.se

Från logotyp till webb, med en klar röd tråd

Patrick på Danska Till Svenska AB driver en översättningsverksamhet där han översätter främst danska språket till svenska. Företaget översätter bland annat avancerade manualer, lag- och byråkratisk text. Mitt uppdrag var att ta fram en genomarbetad  logotyp och webbplats som håller en röd tråd rakt igenom som utstrålar professionalism, modernitet och hög kvalité.

Case-Danska-Till-Svenska-AB-Logo

Två språk möts

Logotyp

Logotypen representerar två språk som möts, danska och svenska (röd och blå) där översättningen sker i mitten (svart = orden som skrivs, bläck). Logotypen är stilren, tydlig och lätt att komma ihåg med sina tidlösa geometriska grundformer.

Digitalt och tryck

Tryckmaterial

Logotypen är anpassad att användas lika bra digitalt som på tryckmaterial. Med sina klara färger kan logotypen användas på alla sorters ytor, stora som små, och fortfarande behålla sin igenkännlighet och form.

Case-Danska-Till-Svenska-AB-TH-Tryck
BG-Transparent

I alla lägen

Responsiv webb

Webbplatsen är byggd mobile first, vilket betyder att designen och utformningen från början hade responsivitet som ledord, vilket gör att innehåll ser bra ut på alla typer av skärmar, stora som små.

BG-Transparent
BG-Transparent
Case-Danska-Till-Svenska-AB-Patrick

Jag anlitade marko att designa och utveckla en webbplats och att ta fram en grafisk profil, inklusive logotyp, till min översättningsverksamhet. Min verksamhet är mitt levebröd och jag anförtrodde honom uppdraget baserat på den bottenlösa kreativitet jag såg i hans portfolio. Sajten skulle se påkostad ut, vara unik, ha en ”helhet” som gick igenom i logotyp och design, och utstråla professionalism – och resultatet var över all förväntan.

Jag fick vad jag inte visste att jag behövde. Marko är mycket professionell i sitt bemötande och tillmötesgående vad gäller önskemål – han är också tydlig med vilka önskemål som passar sig och inte i förhållande till hur kunden upplever t.ex. en funktion eller ett grafiskt element på en webbplats.

Jag skulle inte för en sekund vilja anlita någon annan så här i efterhand. Jag är mycket nöjd med vad han levererade och kan varmt rekommendera honom.

Patrick Högkvist, Danska Till Svenska AB

x-case-danska-till-svenska-ab

Vill du också beställa ett lyckat projekt som du kan vara stolt över?

Marko-Design-Webb-Grafiskform-UX-UI-illustration-frilans-designer

Anlita mig idag

Vill du beställa uppdrag, få offert, ställa frågor eller samarbeta?

Nå mig alla dagar på 070-44 66 827 eller maila till hej@markofrilans.se.

Hoppas vi hörs, ha det gott sålänge.